Банки США мають намір стягувати плату за ведення поточних рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США мають намір стягувати плату за ведення поточних рахунків

Казна та Політика
420
Банки США мають намір стягувати плату за ведення поточних рахунків, передає РБК Daily.
Обслуговування поточних рахунків в американських банках довгий час було безкоштовною послугою для клієнтів. У той же час самі банки несли серйозні витрати. Так, за оцінками експертів, на обслуговування кожного рахунку у кредитної організації йде 200-300 дол. на рік. Раніше ці витрати можна було компенсувати за рахунок більш високих комісій за кредитними картками.
Проте з прийняттям нового закону, який регулює цю сферу банківської діяльності, отримувати високі прибутки від комісій, наприклад, за прострочення вже неможливо. Більше того, незабаром фінансові організації можуть позбутися ще одного джерела доходу: у поточній версії законопроекту про реформу сектора міститься поправка, що обмежує банківські комісії різних магазинах за оплату послуг та покупок банківською картою.
У результаті Bank of America і багато інших американські кредитні організації вирішили підвищити свої доходи за рахунок введення комісій на обслуговування поточних рахунків. Втім, для тих клієнтів, хто активно користується різними банківськими послугами, наприклад кредитною карткою або інтернет-рахунком, поточні рахунки залишаться безкоштовними.
Експерти вважають, що нові комісії здатні змусити деяких американців відмовитися від використання банківських послуг взагалі, замінивши їх альтернативними варіантами. Приміром, для переведення в готівку чека або оплати рахунків вони можуть звернутися до небанківських організацій, що надають ці послуги за невелику комісію.
Варто відзначити, що це вже не перший раз, коли банки США роблять цю послугу платною. У 70-х роках минулого століття більшість банків не брали плати за подібний сервіс, проте в 80-і ведення поточних рахунків стало платною послугою. І лише в 90-і роки з метою підтримки своєї конкурентоспроможності банки знову перестали брати гроші за ведення поточних рахунків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас