З Іспанії може початись проведення стрес-тестів європейських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Іспанії може початись проведення стрес-тестів європейських банків

Казна та Політика
221
З Іспанії може початися проведення стрес-тестів європейських банків. Аналогічні стрес-тести, проведені в США, були необхідні для з'ясування реального стану справ в банківському секторі цієї країни. Проте, на думку деяких європейських економістів, публікація даних стрес-тестів банків ЄС може бути "небезпечним" явищем, повідомляє Вloomberg.
Глава Deutsche Bank Йозеф Акерманн раніше заявив, що публікація такої інформації буде "дуже і дуже небезпечною", якщо лише механізми для підтримки європейських банків не будуть розроблені заздалегідь. Проте, в цілому він підтримав цю ідею. На підтримку проведення стрес-тестів вже висловилися керівники ЦБ Нідерландів й Італії, а також міністр фінансів Великобританії.
Що стосується Центробанку Іспанії, то він має намір "встановити масштаби ситуації, що погіршується, розробити вимоги до розміру капіталу банків, тим самим забезпечивши абсолютно чітке уявлення про ситуацію в банківській системі країни", говориться в стенограмі виступу глави ЦБ Іспанії Фернандеса Ордоньєса.
Пошук спільних правил для проведення і оприлюднення стрес-тестів в Європі ускладнюється тим, що організація налічує 27 країн, кожна з яких має власний уряд і центральний банк. Крім того, суперечки викликає механізм врахування ситуації, пов'язаної з державним боргом Греції, Португалії та інших країн ЄС. Проте, все більша кількість європейських політиків висловлюються на користь розкриття дійсного стану справ в банківській сфері.
Що стосується витрат на реформу банківської системи Іспанії, то це може зажадати близько 30 млрд. євро. В той же час, за словами міністра економіки цієї країни Єлени Сальгадо, місцевий Фонд із реструктуризації банків (FROB) може виділити на підтримку іспанських кредитних установ до 99 млрд. євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас