Табачнику підрахували у яку копійку виллється його ініціатива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачнику підрахували у яку копійку виллється його ініціатива

Казна та Політика
628
Ініціатива Міністерства освіти із запровадження студентських квитків з електронним чіпом для контролю пільгових поїздок обійдеться дорожче, ніж витрати на компенсацію таких перевезень, пише тижневик "Коментарі:".
Як відзначає видання, в системі Міносвіти на пільги можуть претендувати близько 5 млн. осіб. Відповідно, необхідно виготовити 5 млн. студентських і учнівських квитків з електронними чіпами. Ці витрати можуть складати близько 50-60 млн. грн., а надалі щороку необхідно буде випускати близько 0,3-0,5 млн. студентських і учнівських квитків для першокурсників. При цьому, зазначає видання, необхідно буде передбачити централізовану емісію таких квитків, визначити компанію, яка займатиметься їх виготовленням з представництвами в кожному вузі або регіоні.
Як пишуть "Коментарі:", ще один необхідний елемент - розробка програмного забезпечення і установка пристроїв для прочитування інформації в залізничних касах на майже 2-х тисячах терміналів, а якщо раптом напередодні наступних виборів коаліція вирішить розповсюдити пільги для студентів і на міжобласні автобусні перевезення, то доведеться встановлювати такі пристрої ще і на терміналах автостанцій і автовокзалів, яких налічується біля 3-х тисяч.
В цілому ціна питання, на думку фахівців, опитаних тижневиком, складе близько 100 млн. грн. для старту проекту і ще близько 10-15 млн. грн. щороку для його повноцінної реалізації.
На думку джерел "Коментарів:" в “Укрзалізниці”, ініціатива Міносвіти має право на існування, якщо відомство Дмитра Табачника після реалізації проекту почне повністю компенсувати витрати на перевезення студентів.
Однак таке завдання не відповідає бюджетним можливостям Міносвіти, зазначає тижневик. Так, в 2009 році залізниці України виконали послуги з перевезення студентів на суму 148,1 млн. грн., а компенсація від Міносвіти склала лише 38,2 млн. грн. За січень-травень 2010 року виконано послуг на суму 71,5 млн. грн., а міністерство компенсувало лише 3 млн. грн., резюмують "Коментарі:".
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас