Терьохін вважає, що проект Податкового кодексу Кабміну перекладає податковий тиск із великих компаній на громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терьохін вважає, що проект Податкового кодексу Кабміну перекладає податковий тиск із великих компаній на громадян

Казна та Політика
575
Депутат Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко, голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики Сергій Терьохін вважає, що проектом Податкового кодексу, який поданий до парламенту Кабінетом Міністрів, податковий тиск з крупних компаній перекладається на пересічних громадян.
Про це він сказав на засіданні опозиційного уряду.
"Цей кодекс - це кодекс багатих. Він направлений на те, аби дати можливість не платити податки одній сотні компаній з перенесенням податкового тиску на мільйони громадян", - сказав Терьохін.
За словами депутата, ті суб'єкти підприємницької діяльності, які за чинним законодавством користуються спрощеною системою оподаткування, в результаті прийняття Податкового кодексу будуть змушені залишити бізнес або перейти в розряд найманих робітників.
"Тобто, філософія цього документа проста: ця влада хоче побудувати державу з невеликою кількістю великих корпорацій і з мільйонами найманих робітників, тобто, це відвертий наступ на будь-яку можливість створення середнього класу в Україні - про що ми мріяли стільки років", - додав депутат.
Терьохін також розкритикував законопроект за те, що в ньому використовується незавершена термінологія, а сам кодекс фактично є сукупністю чинного податкового законодавства.
Як повідомляло агентство, на вечірньому засіданні в четвер Рада розгляне проект Податкового кодексу Кабміну (законопроект №6509).
Цим проектом Кабміном запропонував Раді ввести податок на депозити фізосіб 5%, поетапно знизити ставку ПДВ з 20% до 17% в період з 2012 по 2014 роки, знизити податок на прибуток для юросіб на 5 в.п. до 20% в 2011 році, ввести акциз на газ і електроенергію з 2014 року, звільнити від оподаткування 80% прибутки підприємств від продажу енергозбережного устаткування, розповсюдити дію транспортного податку на літаки і гелікоптери, передати встановлення ставок за радіочастотний ресурс в компетенцію парламенту, ввести щорічну індексацію податку на ті землі, що не обробляються більше 3 років, ввести місцевий туристичний збір 0,5-1% від вартості ночівлі в місцях тимчасового мешкання, а також відмінити 10 місцевих податків і зборів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас