Яценюк пропонує продати держрезиденції і забрати у чиновників 12 тис. автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк пропонує продати держрезиденції і забрати у чиновників 12 тис. автомобілів

Казна та Політика
406
Лідер політичної партії "Фронт змін", народний депутат Арсеній Яценюк вніс до парламенту законопроект про обмеження пільг представникам влади й економії бюджетних коштів.
Як повідомляє прес-служба "Фронту змін" в четвер, законопроектом передбачено скорочення ліміту легкових автомобілів, які обслуговують органи державної влади, на 11,985 тис. од., недопущення включення до державного бюджету витрат на утримання президента України, які безпосередньо не пов'язані з виконанням його повноважень, передбачених положеннями ст. 106 Конституції України.
В законопроекті також міститься пропозиція зобов'язати Державне управління справами до 1 вересня 2010 року передати всі об'єкти права державної власності (більше 3,5 тис.) в управління Фонду держмайна з метою їх подальшої приватизації шляхом проведення аукціонів, окрім трьох будівель, в яких розташована адміністрація президента України, його резиденція і резиденція для забезпечення розміщення глав іноземних делегацій і проведення заходів протокольного характеру.
Крім того, Яценюк ініціює зменшення витрат Держбюджету-2010 на утримання державних органів, що дозволить, за його підрахунками, заощадити більше 4,3 млрд грн.
Законопроектом також передбачена відміна більшості депутатських пільг, наприклад, права отримувати матеріальну допомогу на оздоровлення у розмірі подвійної місячної заробітної плати депутата, право на отримання грошової допомоги у розмірі 12 місячних посадових окладів при виході на пенсію.
Заощаджені кошти пропонується направити на фінансування освіти і медицини, обороноздатності країни, соціальну підтримку дітей, інвалідів і ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а також підтримку малого підприємництва і місцевих бюджетів.
Політик вважає, що доцільно зменшити пільги чиновників і витрати на утримання державних органів, а також дати можливість направити додаткові кошти на сфери громадського життя, які безпосередньо пов'язані із забезпеченням і реалізацією прав і свобод людини і громадянина.
З метою реалізації положень законопроекту пропонується внести зміни до законк України "Про Державний бюджет України на 2010 рік", "Про статус народного депутата України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас