Берлусконі: В Італії прослуховується 7,5 млн осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі: В Італії прослуховується 7,5 млн осіб

Казна та Політика
211
Італія не є справжньою демократією, оскільки телефонні розмови приблизно 7,5 млн її громадян прослуховуються.
Про це заявив прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі.
"В Італії за всіма нами стежать. Приблизно 150 тисяч телефонів поставлено в Італії під контроль. Якщо порахувати, що кожен власник одного з цих телефонів розмовляє хоч би з 50 людьми, виходить, що розмови семи з половиною мільйонів осіб можуть прослухуватися. Такого не може бути в цивілізованій країні. Це не справжня демократія. З цим ми більш не можемо миритися", - наводять слова прем'єра італійські ЗМІ.
Берлусконі зазначив, що лише за останні місяці його телефонні розмови з різними співбесідниками прослухувалися 18 разів, причому потім ці переговори публікувалися у пресі.
Минулого тижня Сенат італійського парламенту схвалив в першому читанні урядовий законопроект про підслуховування осіб, підозрюваних в скоюванні тяжких злочинів, який помітно обмежує можливості прослуховування телефонних розмов.
Цей документ, що викликав бурхливу дискусію в Італії, істотно обмежує оприлюднення матеріалів, отриманих за допомогою "жучків". Критики називають його "законом-кляпом" і звертають увагу на те, що більшість гучних справ, пов'язаних з корупцією високопоставлених держчиновників, були розкриті завдяки прослуховуванню їх телефонних розмов.
Берлусконі також заявив про те, що на відміну від своїх європейських колег, не має в своєму розпорядженні достатніх владних повноважень і закликав до реформи "архітектуру влади", яка, за його словами, була закладена батьками-засновниками Італійської республіки, що "боялися можливості повернення диктатури".
Останнім часом Берлусконі неодноразово говорив про необхідність внесення істотних змін в національну Конституцію і одночасно нарікав на відсутність необхідних повноважень в глави уряду. Зокрема в кінці травня прем'єр-міністр Італії заявив, що у нього жодної влади: "Вона була у мене, коли я був підприємцем, але сьогодні у мене її немає".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас