США вимагають від BP 20 млрд дол. до фонду для виплати компенсацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вимагають від BP 20 млрд дол. до фонду для виплати компенсацій

Енергетика
420
Сенатори-демократи вимагають від британської нафтокомпанії BP внести $20 млрд до фонду, з якого виплачуватимуться компенсації потерпілим від розлиття нафти в Мексиканській затоці.
Президент США Барак Обама у вівторок проводить в Білому домі зустріч з керівництвом BP. Очікується, що на цій зустрічі він вимагатиме від компанії негайного створення такого фонду.
Передбачається, що фонд управлятиметься незалежним адміністратором, що необхідно, на думку авторів цієї ідеї, для оперативної виплати компенсацій всім потерпілим від витоку нафти.
Як повідомляє агентство Bloomberg, один з конгресменів запропонував адміністрації розглянути також можливість введення в компанії зовнішнього управління, щоб захистити її активи, оскільки у результаті BP може виявитися в стані банкрутства.
На тлі цих повідомлень акції британської компанії втратили в понеділок ще 9%.
Рада директорів ВР, зіткнувшись із зростаючим тиском на компанію через збільшення масштабів екологічного лиха в Мексиканській затоці, в понеділок обговорювала питання про виплату дивідендів за другий квартал. Рішення з цього питання буде оголошено 27 червня.
За даними Financial Times, інвестори чекають, що компанія в тій чи іншій формі запропонує відстрочення виплату дивідендів під час зустрічі з Обамою у вівторок.
Експерти Credit Suisse оцінюють загальний масштаб витрат на ліквідацію наслідків витоку нафти і виплату компенсацій потерпілим в суму до $37 млрд. Інші оцінки варіюються від $17 до $60 млрд, пише The New York Times. Поки BP витратила на ці цілі $1,6 млрд.
На вихідних BP повідомила, що за рахунок установки нової заглушки на підводній трубі збирає зараз близько 15 тис. барелів нафти на добу. В той же час загальний об'єм витоку нафти оцінюється зараз американськими експертами вже в 35-40 тис. барелів на добу.
Проти компанії вже подано 200 позовів від потерпілих.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас