Аналітики найбільших банків знижують прогнози з євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики найбільших банків знижують прогнози з євро

Валюта
8592
Найбільш значні коливання валютних курсів за період після банкрутства Lehman Brothers свідчать про те, що довіра інвесторів до перспективи економічного відновлення і зміцнення євро тане на очах.
За даними Royal Bank of Scotland, падіння єдиної валюти на 15% проти долара цього року спричинило збитки у розмірі 6% із ставок, прив'язаних до волатильності валютних курсів. Це гірший показник серед 4 стратегій, відстежуваних RBS, який не можна порівняти із зростанням на 22% торік, коли світова економіка почала відновлюватися.
Аналітики UBS говорять про те, що боргова криза в Європі, нездатність регіональних лідерів відновити довіру до євро і різні темпи зростання економік в світі говорять про те, що висока волатильність залишиться відмінною рисою ринків на багато років. Непередбачуваність валютних курсів може поставити під загрозу відновлення через зростання короткострокових ставок. Не допоможе навіть збільшення обсягів експорту.
Між тим, Goldman Sachs переглянув свій прогноз з євро минулого тижня. У банку чекають, що до кінця року євро/долар опуститься до семирічних мінімумів на рівні 1.15 на тлі посилення боргової кризи. Раніше прогнозувався рівень 1.35. У Royal Bank of Canada вважають, що через рік євро продаватиметься за курсом 1.10.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас