Хорошковський: Теза про відділення влади від бізнесу - божевільна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Теза про відділення влади від бізнесу - божевільна

Казна та Політика
2140
Глава СБУ України Валерій Хорошковський ставить під сумнів тезу про те, що влада має бути відокремлена від бізнесу. Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".
На питання про те, чи знає він ще приклади в історії, коли керівники спецслужб одночасно були крупними бізнесменами, які володіють медіа-активами, Хорошковський відповів:
"Хлопці, ми всі, на мій погляд, глибоко помиляємося. Теза про те, що бізнес має бути відокремлений від політики, - або ідеалістична, або божевільна.
По-перше, цього немає ніде в світі. Абсолютно ніде! Просто є чіткі закони і процедури, згідно з якими людина, коли приходить в політику, не може управляти своєю власністю. Тобто вона мусить дотриматися юридичної процедури передачі її в управління. Що мною і було зроблено".
Глава СБУ стверджує, що до телеканалу "Інтер", який належить йому, він "не має стосунку, напевно, останні роки три".
На зустрічне ж запитання про бесіди з ведучим "Великої політики" Євгеном Кисельовим в службовому кабінеті глави СБУ чиновник відповів:
"Ми з ним інколи зустрічаємося. Але чому ви не допускаєте, що є звичайні нормальні стосунки, коли просто необхідно поговорити, проаналізувати і зрозуміти, як середовище сприймає твою особисту роботу.
... Я від Євгена прошу дати мені інформацію про те, як інший пласт життя реагує на наші дії, прошу в нього пораду. Це заборонено?!"
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас