Із засіків батьківщини винесли 8 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із засіків батьківщини винесли 8 мільярдів гривень

Казна та Політика
4023
Головне контрольно-ревізійне управління виявило фінансові порушення в Державному комітеті з матеріального резерву на суму 7,93 млрд. гривень.
Про це йдеться в повідомленні Держрезерву.
Так, за дорученням Кабінету Міністрів Держрезерв спільно з ГоловКРУ провів перевірку реального стану наявності, умов зберігання, закупівлі і відпуску матеріальних цінностей державного резерву на 711 відповідальному підприємстві-хранителі, у тому числі на 39 підприємствах і в організаціях сфери управління Держрезерву.
"Загальна сума збитків складає 7,93 млрд. гривень, у тому числі: недостач - 3,35 млрд. гривень, факти розкрадання бюджетних коштів на суму 810,6 млн. гривень, збитків державі шляхом реалізації майна Держрезерву за заниженими цінами на суму 3,77 млрд. гривень", - сказано в повідомленні.
Результати перевірки свідчать про те, що на 674 підприємствах не було забезпечено зберігання матеріальних цінностей, з яких 275 підприємств ліквідовано, перебувають у стані банкрутства або їх місцеперебування не виявлено.
Матеріали про недостачу матеріальних цінностей на підприємствах направлені в органи прокуратури.
В даний час порушено 10 кримінальних справ.
В результаті перевірок також була почата робота з перерахунку розрахунків за збереження фактично наявних матеріальних цінностей і відшкодування незаконно отриманих коштів.
З 15 червня почнеться проведення перевірки 939 відповідальних підприємств-хранителів мобілізаційного резерву.
Як повідомляло агентство, в травні ГоловКРУ виявило фінансові порушення в банках, що рекапіталізуються, "Нафтогазі" і Держрезерві.
В березні Кабінет Міністрів призначив головою Державного комітету з матеріального резерву Миколу Злочевського замість Володимира Альохіна.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас