Нацбанк: Популізм у стінах ВР ще присутній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк: Популізм у стінах ВР ще присутній

Кредит&Депозит
350
Верховній Раді потрібно докласти багато зусиль для ухвалення законопроекту щодо захисту прав кредиторів від недобросовісних позичальників, і позбавлення від популізму в цьому питанні, зазначив директор юридичного департаменту НБУ Віктор Новіков під час засідання "Фінансового прес-клубу", що оргнізовано за підтримки "Дзеркала Тижня" і проекту USAID "Розвиток фінансового сектора" FIN REP Лігою фінансового розвитку.
"Я вважаю, що Верховній Раді необхідно докласти багато зусиль, щоб народні депутати прийняли законопроект про захист прав кредиторів. Хоча сьогодні в депутатському корпусі вже є критична маса, яка розуміє, що у відносинах позичальника і кредитора потрібно наводити лад, популізм у стінах ВР ще присутній", - зазначив директор юридичного департаменту НБУ.
Представник НБУ також нагадав, що після кризи грудня 2004-го було підготовлено законопроекти, покликані врегулювати багато питань, що стосуються стабільності банківської системи. Зокрема, до парламенту було подано законопроект щодо встановлення мораторію на видачу внесків, якщо впродовж тижня знімається певна кількість внесків по банківській системі. Також було передбачено право Національного банку на введення такого мораторію.
"Верховна Рада цю ідею не прийняла, оскільки ми постійно живемо в стані виборів. А це є головною перешкодою для врегулювання питання з внесками", - підкреслив Віктор Новіков.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас