Зурабов підтвердив: Кабмін отримав кредит від російського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зурабов підтвердив: Кабмін отримав кредит від російського банку

Кредит&Депозит
530
Україна отримала бридж-кредит на півроку від одного з комерційних банків Російської Федерації (РФ). Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов на зустрічі з журналістами, повідомляє "РБК-Україна". Проте не уточнив розмір кредиту.
Посол нагадав, що Україна збиралася вийти на ринок запозичень в другому півріччі цього року. "Я допускаю, що такі переговори велися протягом останнього часу, що кошти, які надійшли до України, є свого роду бридж-кредитом, виділеним одним з комерційних банків уряду України на період до шести місяців під досить непогані ставки, - це 6,7%. Видно, через півроку, у міру того, як Україна почне позичати на міжнародних фінансових ринках, можливо теж і в Росії, під свої державні зобов'язання, борг буде повернений. Це абсолютно нормальна практика", - відзначив Зурабов.
Він також додав, що декілька банків РФ були зацікавлені у видачі Україні такого кредиту.
Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що "ВТБ Банк" надав Україні кредит у розмірі 2 мільярдів доларів на півроку.
При цьому джерело в уряді відкинуло версію про те, що даний кредит пов'язаний з виділенням коштів для добудови реакторів Хмельницької АЕС.
Проте перший заступник глави Адміністрації президента України Ірина Акімова вчора заявила, що Росія не приймала рішення про виділення Україні кредиту в 2 мільярди доларів.
В російському міністерстві фінансів також заявили, що кредит Україні по державній лінії не надавався.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас