В Україні близько 5 млн осіб отримують зарплату "в конвертах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні близько 5 млн осіб отримують зарплату "в конвертах"

Казна та Політика
695
На сьогоднішній день в Україні з 20 млн осіб працездатного населення близько 5 млн зайнято в тіньовому секторі, стверджують в Національному форумі профспілок України.
Заступник голови Національного форуму профспілок України (НФПУ) Григорій Кабанченко на прес-конференції в п'ятницю в Києві відзначив, що згідно із статистичними даними на сьогоднішній день в Україні налічується близько 20 млн працездатного населення.
В той же час, за його словами, в 4-х соціальних фондах налічується різна кількість застрахованих - від 11 до 16 млн.
За даними Національного форуму профспілок, на сьогоднішній день отримують зарплату в конвертах близько 4,6 млн осіб, за даними Міжнародної організації праці - 4,7 млн осіб.
Крім того, в Україні працює від 300 до 400 тисяч нелегальних мігрантів з яких лише 150 тисяч осіб працюють легально, стверджують в організації.
Кабанченко підкреслив, що якщо близько 5 млн. осіб, які отримують зарплату в конвертах, почнуть платити внески до фондів соціального страхування, то "відразу буде профіцит Пенсійного фонду".
Зокрема, це стосується тих людей, які працюють у сільському господарстві, на ринках, на будівництві, на сезонних роботах.
"Детінізація заробітної плати - це на сьогоднішній день в Україні основна проблема", - підкреслив Кабанченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас