Фондовий ринок. Підсумки дня: торги визначила динаміка на зарубіжних майданчиках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: торги визначила динаміка на зарубіжних майданчиках

Фондовий ринок
156
Торги на російському фондовому ринку завершилися зростанням основних біржових індикаторів. Індекс ММВБ виріс на 1,90% до 1 340,09 пункти, індекс РТС - на 1,83% до 1 358,94. Котирування більшості паперів показали зростання. На ММВБ акції Сбербанку зросли на 1,93%, ВТБ - на 1,95%, "ЛУКОЙЛа" - на 4,13%, "Роснефти" - на 0,67%. Виняток становили акції "Газпрому", які подешевшали на 0,26%.
Позитивна динаміка на російському ринку була обумовлена зовнішніми новинами. "Відновлення ф'ючерсів на американські фондові індекси, а також основних азіатських і європейських індексів сприятливо позначалося на настроях російських інвесторів, вагому підтримку яким також надало зростання вартості деяких металів і нафти", - говорить аналітик компанії "АТОН" Олена Кожухова. За її словами, опублікована о 16:30 в США статистика показала зниження кількості первинних звернень за виплатами з безробіття за минулий тиждень з 459 тис. до 456 тис.
Крім того, за словами начальника відділу пайових інвестиційних фондів УК "Райффайзен Капітал" Костянтина Кирпічева, вчора стало відомо, що експорт в Китаї виріс майже на 50% в порівнянні з минулим роком. "Це ще раз підтвердило, що одна з найбільших економік в світі продовжує зростати дуже високими темпами", - говорить він.
Торги на російських майданчиках відкрилися зниженням котирувань. "Проте від рівня 1 300 пунктів почалося відновлення, що вивело ринок в плюс. Надалі висхідна динаміка продовжилася, на тлі зростання американських бірж. При цьому вранці "ведмеді" відвели ринок до нижнього кордону, після чого "бики" перехопили ініціативу і, пробивши проміжний рівень 1 320 пунктів, підняли ринок до верхньої", - повідомив начальник аналітичного відділу компанії NetTrader.ru Богдан Зварич.
Подальша динаміка на ринку також буде визначена новинами з-за кордону. "Визначальним чинником стане макроекономічна статистика із США з роздрібних продажів та індексу настроїв споживачів університету Мічигану, яка і визначить закриття тижня", - вважає Богдан Зварич.
На думку економіста відділу довірчих і брокерських операцій управління цінними паперами Газенергопромбанку Сергія Алігулянця, в кінці тижня після невеликого руху вверх вітчизняних паперів сповна можлива помірна фіксація прибутку, тим більше перед виходом російських гравців на тривалі вихідні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас