Дефіцит зовнішньої торгівлі США в квітні був максимальним із грудня 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит зовнішньої торгівлі США в квітні був максимальним із грудня 2008 р.

Казна та Політика
92
Дефіцит балансу зовнішньої торгівлі США в квітні збільшився на 0,6% відносно попереднього місяця, повідомило агентство Bloomberg.
За даними міністерства торгівлі, негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу склало $40,3 млрд, що є максимальним рівнем з грудня 2008 року. Згідно з переглянутими даними, в березні показник дорівнював $40 млрд, а не $40,4 млрд, як повідомлялося раніше.
Аналітики чекали підвищення зовнішньоторговельного дефіциту в квітні до $41 млрд із спочатку оголошеного березневого рівня.
Торгові потоки можуть зменшитись найближчими місяцями на тлі боргової кризи в Європі, зазначають експерти. Крім того, значне зміцнення долара останнім часом зменшує конкурентоздатність американських товарів за кордоном, що підвищує ризик зменшення обсягів експорту.
З 14 квітня вартість долара відносно євро піднялася на 12%.
"Тенденція до підвищення дефіцитів торговельних балансів може продовжитися до кінця року, - зазначає економіст Wells Fargo Securities Джей Брайсон. - Відновлення американської економіки продовжується, але деякі з наших основних торговельних партнерів, особливо в Європі, стикаються із труднощами".
Обсяг продукції, що експортується США, знизився в квітні на 0,7% - до $148,8 млрд, що обумовлене, зокрема, скороченням постачань фармацевтичної продукції, соєвих бобів і генераторів. Проте, обсяг експорту був одним із найвищих з жовтня 2008 року.
Імпорт впав в квітні на 0,4% - до $189,1 млрд завдяки скороченню закупівель країною лікарських препаратів, нафти і телевізорів за кордоном.
Дефіцит балансу зовнішньої торгівлі США, без врахування нафти, склав в квітні $16,3 млрд в порівнянні з $15,5 млрд в березні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас