Бернанке: ФРС прийме потрібні заходи для підтримки фінстабільності і зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: ФРС прийме потрібні заходи для підтримки фінстабільності і зростання економіки

Казна та Політика
345
Федеральна резервна система (ФРС) США зробить необхідні кроки, аби підтримати фінансову стабільність і відновлення економіки, заявив глава американського ЦБ Бен Бернанке, виступаючи в бюджетному комітеті Палати представників Конгресу США.
"Наша міжнародна співпраця подає світовим фінансовим ринкам важливий сигнал про те, що ми приймемо необхідні заходи для забезпечення стабільності і підтримки економічного зростання", - цитує його слова агентство Bloomberg.
Вплив кризи на темпи підйому економіки США, "ймовірно, буде помірним" в тому випадку, якщо фінансові ринки "продовжать стабілізуватися", - зазначив він.
Попри те, що падіння фондових ринків і "погіршення перспектив європейської економіки" можуть "накласти відбиток" на економіку США, ці негативні чинники будуть компенсовані зниженням доходностей US Treasuries і ставками з іпотечних кредитів, а також падінням цін на нафту та інші види сировини, заявив Б.Бернанке.
"ФРС буде дуже уважна до проблем, що існують за кордоном, і можливих їх наслідків для США", - зазначив він.
Глава ФРС також підтвердив, що відновлення американської економіки стримується слабкістю ринків житлової і комерційної нерухомості, і закликав законодавців прийняти довгостроковий план зі зменшення бюджетного дефіциту.
Заяви Бернанке відповідають його коментарям 7 червня під час виступу в науковому центрі Вудро Вілсона. Тоді він заявив, що помірне пожвавлення в США продовжиться, проте воно буде недостатнім для швидкого зниження безробіття, яке становить зараз 9,7%.
Виступаючи в Конгресі в середу, глава ФРС зазначив, що прогноз ЦБ, що передбачає зростання економіки США на 3,5% цього року і "дещо вищий" в 2011 році означає "лише невелике скорочення безробіття".
"Очікування бізнесу і населення відносно перспектив ринку праці покращились з початку цього року, - заявив Б.Бернанке. - Проте буде потрібно багато часу, аби повернути близько 8 млн робочих місць, втрачених в 2008-2009 роках".
Економіка, за його словами, зростає цього року "помірними темпами", інфляція залишиться під контролем, і споживчі витрати підвищуватимуться помірно.
Бернанке дав зрозуміти, що не чекає повторної рецесії в економіці США, заявивши, що останні дані "дозволяють передбачити, що зростання споживчого попиту підтримає відновлення економіки".
Наступне засідання ФРС відбудеться у Вашингтоні 22-23 червня, за його підсумками ЦБ опублікує новий економічний прогноз на цей рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас