Зимова Олімпіада в Сочі стане найдорожчою в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зимова Олімпіада в Сочі стане найдорожчою в історії

Казна та Політика
273
Росія витратить 950 мільярдів рублів на підготовку до Сочі-2014. Про це пише газета "Ведомости" із посиланням на документи Мінекономрозвитку. "Незалежна газета" відзначає, що витрати Росії вдесятеро перевищать бюджети минулих зимових олімпіад в італійському Туріні, американському Солт-Лейк-Ситі і канадському Ванкувері, сумарні витрати на яких складали від 1,5 до 3 мільярдів доларів. Експерти відзначають, що називати ці витрати олімпійськими безпосередньо не можна, але без Олімпіади вони були б у декілька разів менші.
В суму в 950 мільярдів рублів включені витрати не лише на підготовку Олімпіади, але і, наприклад, на демонтаж деяких об'єктів після Олімпіади. Якими будуть частки бюджету і приватних інвесторів, невідомо.
Варто відзначити, що з 2006 року бюджет Олімпіади зріс втричі. Передбачалося, що проект з врахуванням всієї інфраструктури обійдеться в 316 мільярдів рублів, з яких близько 185 мільярдів рублів складе частка федерального бюджету.
Директор регіональної програми Незалежного інституту соціальної політики Наталія Зубаревич пояснює, що витрати завищені через неефективність і корупцію. Витратне і саме місце, де будують олімпійські об'єкти. "Вузька смужка уздовж моря з дуже поганою інфраструктурою. Причому частина будівництва ведеться в гірських умовах, а це дуже дороге будівництво", - відзначає Зубаревич.
Зростання витрат в порівнянні з первинними розрахунками є проблемою всіх Олімпіад. Так, бюджет Ігор в Нагано зріс з 700 мільйонів до 3,4 мільярдів доларів, а літніх ігор в Пекіні - з 20 до 36 мільярдів доларів.
XXII зимові Олімпійські ігри пройдуть з 7 по 23 лютого, XI зимові Паралімпійські ігри - з 7 по 16 березня 2014 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас