Кан має намір покласти кінець 20 рокам застою економіки Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кан має намір покласти кінець 20 рокам застою економіки Японії

Казна та Політика
352
Новий прем'єр-міністр Японії Наото Кан після того, як минулого тижня взяв на себе відповідальність за другу найбільшу економіку у світі, у своїй першій промові позначив свою найбільшу проблему - закінчення двох десятиліть застою.
"Протягом останніх 20 років японська економіка не зазнавала будь-яких істотних змін", - сказав Кан, який, починаючи з початку року, працював міністром фінансів в уряді свого попередника Юкіо Хатоями.
"Зростання зупинилося. Молодь не може знайти робочі місця. Це не природне явище. Це стало наслідком помилок політики", - відзначив він. "Я думаю, що ми можемо досягти більш сильної економіки, сильного фінансового становища і сильного соціального забезпечення одночасно", - сказав Кан, який заробив репутацію "фінансового яструба".
За підсумками голосування в нижній палаті парламенту кандидатуру Наото Кана підтримали 291 парламентаріїв, за його суперника - депутата Сіндзі Тарутоко проголосували 129 парламентаріїв. Раніше Наото Кан був обраний новим головою Демократичної партії Японії.
Наото Кан - п'ятий прем'єр у Японії за три роки. Попередник Кана на посаді прем'єра Японії Юкіо Хатояма вирішив покинути свою посаду після того, як не зміг виконати своєї передвиборної обіцянки вивести американську військову базу з Окінави, а також впоратися з наслідками економічної кризи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас