Кабмін зрівняє тарифи ЖКХ у країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зрівняє тарифи ЖКХ у країні

Казна та Політика
682
Держава поверне собі функцію регулювання комунальних тарифів, заявив міністр ЖКХ Олександр Попов, відзначивши, що лише так можна виконати заявлене президентом вирівнювання цін на послуги ЖКХ в усій Україні.
"Держава має намір регулювати тарифи, взяти на себе цю функцію. Зараз це роблять муніципалітети. У нас уже розроблений закон "Про державне регулювання в ЖКХ", і держава буде визначати свою політику таким чином, щоб у середньому ціни приблизно були однакові, тому що люди отримують приблизно однакову заробітну плату. Там, де собівартість набагато вища, держава буде виділяти певну суму дотацій, щоб підприємства не зазнавали збитків. А люди не будуть цього відчувати, і це буде соціально справедливо", - заявив Попов, якого цитує прес-служба міністерства.
Разом з тим, чиновник вважає, що така модель буде зручна і для підприємств галузі. "Ми дамо підприємствам можливість працювати стабільно, обновляти основні фонди, займатися енергозбереженням. Абсолютно реальне завдання. Ми з Міністерством економіки створили робочу групу, що зараз такі підходи визначає", - підкреслив він.
У цей час, за словами міністра, спостерігається значний дисбаланс у цінах на послуги ЖКХ у різних регіонах України. "Якщо проаналізувати ситуацію, то в нас в Україні тарифи відрізняються, ви здивуєтесь, іноді в чотири рази. І не тому, що це чийсь каприз, це об'єктивне формування собівартості. Наприклад, донецький регіон або Крим, куди вода подається на пристойну відстань і піднімається на високий рівень, вимагає певних витрат. Тому вартість цієї води відрізняється", - резюмував Олександр Попов.
Нагадаємо, своїм розпорядженням N392 від 31 травня Київміськадміністрація підвищила в столиці тарифи на опалення, гаряче водопостачання та водовідвід для населення на 30-40% з 1 липня.
Пізніше мер Києва Леонід Черновецбкий заявив, що допускає коректування цих тарифів, а це рішення КМДА не є остаточним.
Відзначимо, у квітні міністр із питань ЖКХ заявляв, що в 2010 році тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні значно не підвищаться.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас