У Польщі стартувала передвиборча президентська кампанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі стартувала передвиборча президентська кампанія

Казна та Політика
205
У Польщі стартувала передвиборча кампанія на пост президента країни. Засоби масової інформації мали можливість транслювати агітацію за кандидатів, передає РБК з посиланням на ВВС.
Закликати голосувати за того або іншого політика дозволено до півночі 18 червня, після чого наступить день тиші. Вибори призначені на 20 червня.
На пост глави польської держави претендують 10 кандидатів. Очікується, що основна боротьба розвернеться між представником правлячої партії "Громадська платформа" Броніславом Коморовським, який виконує обов'язки президента, і кандидатом від партії "Закон і справедливість" Ярославом Качиньським, братом загиблого в авіакатастрофі Леха Качиньського.
Варто відзначити, що ще на початку квітня шанси Качиньського на перемогу розглядалися як мінімальні, але трагічна загибель його брата привернула до нього увагу громадськості. Втім, опитування громадської думки показують, що фаворитом виборів все одно залишається Коморовський, проте у Качиньського є шанс пробитися в другий тур.
Серед інших кандидатів на президентське крісло колишній спікер сейму Марек Юрек, колишній міністр закордонних справ Анджей Олеховський, колишній глава уряду Вальдемар Павляк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас