Суд заарештував Преснера на два місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував Преснера на два місяці

Казна та Політика
641
Печерський районний суд Києва за поданням слідчого Генеральної прокуратури України (ГПУ) 3 червня ц.р. обрав запобіжним заходом для екс-заступника міністра охорони навколишнього природного середовища Богдана Преснера утримання під вартою строком на два місяці. Про це повідомив РБК-Україна начальник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко.
Преснер буде утримуватися в СІЗО.
Нагадаємо, ГПУ 1 червня ц.р. повідомила про те, що затримано "на гарячому" заступника міністра одного з міністерств України під час отримання хабара в особливо крупному розмірі (200 тис. дол.) за сприяння в призначенні на посаду керівника обласного рівня.
Пізніше повідомлялося, що затримано заступника глави Мінприроди Богдана Преснера.
У свою чергу в Міністерстві охорони навколишнього природного середовища підтвердили факт затримання заступника голови Мінприроди Преснера.
Прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що 1 червня за рішенням Кабміну було звільнено заступника міністра охорони навколишнього природного середовища.
Нагадаємо, 23 квітня ц.р. на колегії у Міністерстві внутрішніх справ (МВС) України глава відомства Анатолій Могильов повідомив, що за 2 попередніх роки реальне покарання за хабарництво отримали лише 84 особи. "За 2 роки МВС із усіма правоохоронними органами порушено 7200 кримінальних справ по хабарах... у підсумку, на сьогоднішній день, реально сидить за хабарництво 84 людини", - заявив Могильов. Також він повідомив, що переважно карають за хабарництво осіб на невисоких посадах. Із названих 84 осіб - лише троє є міськими головами, "і це стосується невеликих міст із 20-30 тис. населення". Міністр зробив висновок, що виною такій ситуації є недостатня ефективність роботи правоохоронців. Також він додав, що за тиждень в Україні порушується близько 500 кримінальних справ, пов'язаних із економічними злочинами. Затримуються в середньому 11 осіб на тиждень, а "реально заарештовуються лише чотири особи".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас