Толкачов: Керівництво України вирішило зняти заборону на в'їзд Лужкову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Толкачов: Керівництво України вирішило зняти заборону на в'їзд Лужкову

206
Керівництво України вирішило зняти заборону на в'їзд Юрієві Лужкову. Про це в ефірі "Ехо Москви" повідомив представник Москви в Раді Федерації Олег Толкачов, посилаючись на телефонну розмову Президента України Віктора Януковича з московським мером. Більш того, за словами О.Толкачова, Ю.Лужков тепер в Україні - бажаний гість.
Як повідомив начальник департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, практики "чорних списків" в Україні немає, є тільки окреме рішення по окремих людях. "Українська сторона виходить з того, що в цілому у відносинах між Україною і Росією не повинно існувати таких умов, які б створювали напруженість з приводу громадян наших дружніх країн. Проте при цьому природно відповідно до світової практики Україна залишає за собою право розраховувати на те, що громадяни РФ, як і будь-якої іншої країни, поважатимуть її суверенітет, територіальну цілісність і основні національні цілісності як в своїй діяльності, так і в публічних заявах. І залежно від того, наскільки це правило зберігається, українська сторона залишає за собою право реагувати на ті, або інші прояви поведінки, особливо з боку публічних людей і політиків", - зазначив О.Волошин.
Він додав, що існує окреме рішення по окремих громадянах РФ, які, на думку офіційної сторони, можуть загрожувати національним інтересам України. "По кожному окремому рішенню ухвалюються компетентними органами окремі рішення, в першу чергу СБУ, на підставі серйозного масиву інформації, даних, ці рішення коректуються залежно від того, як змінюють свою поведінку або риторику той або інший представник", - зазначив О.Волошин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас