Нова стратегія безпеки США приділяє вирішальне значення економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова стратегія безпеки США приділяє вирішальне значення економіці

Казна та Політика
321
Президент США Барак Обама представив нову національну стратегію безпеки, де досягнення поставлених економічних цілей є одним із головних завдань. Така постановка питання підвищує шанси Білого дому досягти успіху в скороченні величезного дефіциту бюджету США, повідомляє Reuters.
Необхідність забезпечення економічного відродження і фінансової дисципліни тісно переплелися в новій доктрині з іншими способами збереження впливу США в світі. Найважливішою складовою для досягнення цієї мети проголошено внутрішнє економічне процвітання.
Експерти говорять про те, що Білий дім поступово закладає основу для зменшення витрат, у тому числі і оборонного бюджету, а також для збільшення податків. Зокрема, витрати на оборону в 2010 році складають $660 млрд., або майже 18% від бюджету США.
В теперішній час іноземним кредиторам належать держоблігації Сполучених Штатів на $3,9 трлн., з яких $895 млрд. знаходяться в руках у потенційного суперника цієї країни - Китаю. Такий стан справ підриває позиції США, загальний борг яких складає вже більше $12 трлн.
"Якщо країна має таку заборгованість, то вона стає менш незалежною в найширшому сенсі, тому що їй доводиться турбуватися про те, де отримати наступний кредит", - говорить старший науковий співробітник Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Реджинальд Дейл.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас