Мінекономіки України пропонує знизити граничні торгові націнки на деякі продукти харчування
Міністерство економіки України пропонує дозволити місцевим органам влади встановлювати граничні постачальницько-збутові націнки не вище 5% і торговельні націнки не більше 10% від ціни закупівлі на деякі соціально-значимі продукти харчування.
Відповідний проект постанови Кабінету міністрів розміщено на офіційному сайті Мінекономіки.
За документом, такі обмеження пропонується встановити на борошно 1-го і 2-го сортів, хліб масових сортів, макаронні вироби 1-го і 2-го класів, гречану і манну крупи, яловичину, свинину, м'ясо птиці, варені ковбаси, сосиски, сардельки (окрім вищого сорту), молоко з вмістом жиру 2,5-3,2%, сир 9%-ї жирності, сметану з вмістом жиру до 20%, вершкове масло до 80% жирності, курячі яйця категорії С1, цукор, рафіновану фасовану соняшникову олію.
Зараз місцева влада мають право встановлювати граничні торговельні націнки не вище 15% на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину, м'ясо птиці, варені ковбаси, молоко, сир, сметану, вершкове масло, соняшникову олію, яйця.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися новиною