Уоррена Баффета примусили відповісти за фінансову кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррена Баффета примусили відповісти за фінансову кризу

Казна та Політика
2488
Комісія із розслідування причин фінансової кризи прислала повістку третьому з найбагатших людей світу - бізнесменові Уоррену Баффету. Конгресмени хочуть дізнатися його думку про роль кредитних рейтингових агентств у фінансовій кризі. В разі нез'явлення бізнесменові загрожує арешт.
Власник компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет в примусовому порядку зустрінеться з представниками Комісії з розслідування причин фінансової кризи (FCIC). Повістку від інстанції американського конгресу бізнесмен отримав після відмови, спочатку даної ним на прохання відповісти на низку запитань економічного характеру, пише The Guardian.
Офіційне запрошення Баффету з'явитись до FCIC пояснюється тим, що Berkshire Hathaway є найбільшим інвестором рейтингового агентства Moody`s. Рейтингові агентства піддаються критиці за створення конфлікту інтересів, оскільки отримують гонорари від тих банків, рейтинг яких оцінюють. Під час фінансової кризи боргові зобов'язання на мільярди доларів, яким Moody`s, Standard & Poor`s і Fitch привласнили рейтинг ААА, перетворилися на неповернені кредити. На слухання FCIC Баффет повинен з'явитися разом з керівником Moody`s Реймондом Макденієлом, компанія якого звинувачується в здійсненні низки рейтингових помилок, які призвели до глобальної фінансової кризи.
Зустріч інвестора-мультимільйонера з FCIC, запланована на 2 червня, вже названа знаковою подією, на якій мріяла б побувати не одна сотня слухачів. Баффет відомий гострими коментарями на теми фінансового ринку і інвестицій.
Баффет неохоче підкорився волі комісії, спочатку відмовившись відповідати на її питання. За його словами, він "вдоволений" запрошенням слідчих, проте дуже зайнятий управлінням своєю компанією. До того ж, зазначив бізнесмен, він не думає, що володіє цінною для FCIC інформацією.
Комісія із 10 осіб, створена торік президентом США Бараком Обамою, з цим твердженням не погодилася. Виславши Баффету ще декілька запрошень, комісія зобов'язала бізнесмена з'явитися на засідання примусовою повісткою, в разі ігнорування якої Баффету загрожував би арешт.
Баффет, чий статок на 2010 рік оцінюється в $47 млрд, зробив кар'єру на інвестиціях в акції. Із самого початку він вважав за краще робити довгострокові вклади в ті активи, які на момент покупки недооцінені. Фінансове чуття Баффета служить прикладом для бізнесменів всього світу. "Я прагну купувати акції тієї компанії, яка настольки хороша, що керувати нею зможе навіть ідіот. Інакше рано чи пізно це станеться", - сказав якось Баффет.
Голова Berkshire Hathaway вже бував на слуханнях FCIС, свідками на які найчастіше запрошуються банкіри або відповідальні за процедури банкрутств компаній. Себе до цих осіб бізнесмен не відносить.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас