МВФ удвічі підвищив прогноз зростання ВВП Казахстану - до 4% в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ удвічі підвищив прогноз зростання ВВП Казахстану - до 4% в 2010 році

190
Розширення економіки Казахстану в поточному році може скласти 4%. Такий прогноз дає Міжнародний валютний фонд (МВФ), повідомив в інтерв'ю Reuters заступник директора МВФ по Близькому Сходу і Центральній Азії Девід Оуен. Раніше прогнозувалося, що ВВП країни зросте в 2010 році на 2%.
Оуен рекомендував Астані скоротити залежність банківської системи республіки від зовнішніх запозичень, аби запобігти повторенням фінансової кризи, в результаті якої в минулому році збанкрутували чотири банки країни.
"В майбутньому Казахстану треба спиратися на внутрішніх вкладників і прийняти цю модель за основу своєї фінансової системи. Країні необхідне повільне, але стійке зростання ", - констатував заступник директора.
В 2007-2009 роки розширення економіки республіки сповільнилося після щорічного зростання в 10%, яке відзначалося до цього на тлі високих цін на нафтопродукти і припливу дешевих грошей в банківський сектор.
Прогнозований рівень інфляції в поточному році - 6-8%. У 2011-12 роках зростання споживчих цін очікується на рівні 7%, прогнозує МВФ.
Зростання ВВП в січні-квітні поточного року склало 7%. Таку цифру озвучив президент країни Нурсултан Назарбаєв.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас