Комітет з економічних реформ планує реструктуризацію держмонополій до 2015 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет з економічних реформ планує реструктуризацію держмонополій до 2015

Казна та Політика
138
Комітет з економічних реформ планує завершити реструктуризацію державних монополій до кінця 2014 року. Про це йдеться в матеріалах, розданих на засіданні комітету з економічних реформ, на якому був презентований проект програми економічних реформ.
До кінця 2014 року також планується завершити модернізацію газотранспортної системи і технічного переоснащення житлово-комунального господарства.
Крім того, до цього терміну планується завершити процес масштабної приватизації, модернізувати інфраструктуру сільської місцевості, почати впровадження обов'язкового медичного соціального страхування.
Перший заступник глави адміністрації Президента Ірина Акімова під час засідання комітету з економічних реформ, представляючи план впровадження програми економічних реформ, відзначила, що в 2010 році планується розробити програму реструктуризації компанії "Нафтогаз України", а до кінця 2012 року планується реструктуризувати її і почати реструктуризацію "Укрзалізниці".
Вона також відзначила, що до кінця 2012 року планується ліквідувати перехресне субсидування тарифної політики і встановити економічно обґрунтований рівень тарифів.
Також, за її словами, до цього терміну планується лібералізувати ринок вугілля і сформувати прозорий ринок земель сільськогосподарського призначення.
За словами Акімової, розроблений комітетом з економічних реформ проект програми економічних реформ буде розміщений на офіційній сайті Президента України з тим, щоб протягом місяця провести громадське обговорення проекту програми.
Як повідомлялося, Президент Віктор Янукович 22 березня провів перше засідання комітету з економічних реформ, на якому доручив розробити проект програми економічних реформ за 60 днів.
В середині травня Янукович доручив комітету доопрацювати програму економічних реформ до червня.
Янукович прогнозує початок економічних реформ в 2011 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас