Тігіпко: Кабмін працює над збільшенням прибутків бюджету, щоб родовжити співробітництво із МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Кабмін працює над збільшенням прибутків бюджету, щоб родовжити співробітництво із МВФ

Казна та Політика
481
Уряд України продовжує вживати заходів для збільшення прибуткової частини державного бюджету, що дозволить продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко.
При цьому він зазначив, що, зокрема, збільшенню прибуткової частини сприятиме новий закон про проведення держзакупівель, прийнятий Верховною Радою 1 червня ц.р.
За словами С.Тігіпка, робота над меморандумом із співпраці з МВФ за новою програмою продовжується. "Ми повинні переконати МВФ в прибутковій частині (держбюджету - ред.)", - сказав він.
Також С.Тігіпко повідомив, що зараз проводиться детальне вивчення фінансової ситуації в НАК "Нафтогаз України".
"Ми працюємо, текст меморандуму практично погоджено, туди додано серйозний блок структурних реформ, які були внесені за ініціативою України. За рахунок цих реформ з часом ми зможемо збільшити прибуткову частину бюджету, і це допоможе повернути ті кредити, які ми братимемо", - сказав віце-прем'єр. При цьому він зазначив, що розмір кредиту, який Україна планує отримати від МВФ, остаточно не визначений. "Виходячи з того, що було під час обговорення, я передбачаю, що сума може бути від 12 до 19 млрд. доларів. Але остаточне рішення може прийняти лише рада директорів МВФ", - сказав С.Тігіпко.
Як повідомлялося, уряд України веде переговори з МВФ про початок нової програми співпраці, що передбачає виділення кредиту в розмірі до 19 млрд. дол. на 2,5 роки. Проте процес переговорів затягується.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров 21 травня заявив, що Україна виконала всі умови для продовження співпраці з МВФ, які можна було виконати на етапі підписання нової програми. За його словами, згідно з вимогами МВФ, ухвалений закон про підвищення акцизів, затверджений фінплан НАК "Нафтогаз України" з дефіцитом трохи більше 6 млрд. грн. і головне - прийнятий бюджет з дефіцитом 5,3%.
Также він заявив, що запевнив МВФ в тому, що уряд повинен і виконуватиме закони про держбюджет і за підсумками 2010 року дефіцит бюджету складе 5,3% ВВП.
Раніше Україна планувала отримати перший транш за новою програмою співпраці з МВФ вже в червні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас