Тігіпко: Закон про держзакупівлі зменшить прояви корупції в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Закон про держзакупівлі зменшить прояви корупції в Україні

Казна та Політика
312
Віце-прем'єр України Сергій Тігіпко вважає, що прийняття Верховною Радою закону про державні закупівлі дозволить вивести з тіні процеси держзакупівель і забезпечити економію бюджетних коштів, що зменшить прояви корупції та інших зловживань.
Як повідомляє прес-служба українського уряду у вівторок, так віце-прем'єр прокоментував прийняття парламентом нової редакції цього закону.
"Прийняття цього закону з врахуванням європейської практики є істотним кроком наближення України до формування зони вільної торгівлі з ЄС. Крім того, вказаний закон дозволить значно підсилити позиції України в переговорному процесі зі Світовим банком і Європейською комісією стосовно продовження співпраці з ними", - сказав віце-прем'єр.
На думку Тігіпка, важливим моментом є розмежування функцій розробки державної політики і контролю за здійсненням держзакупівель: перша функція закріплена за Міністерством економіки, тоді як контроль покладається на Антимонопольний комітет України (АМКУ) як орган оскарження.
Законом також передбачено удосконалення механізму оскарження. Делеговані повноваження АМКУ не дозволять перетворити його на інструмент штучного затягування завершення процедури закупівель і забезпечать зацікавленість замовника усувати виявлені порушення, відзначив Тігіпко. Тепер подача оскарження не припинятиме процедуру закупівлі (за винятком випадків, коли АМКУ прийме відповідне рішення), що зменшить зловживання у сфері держзакупівель.
Тігіпко упевнений, що створення прозорого інструменту, який регулює держзакупівлі, є продовженням економічних реформ, спрямованих на стабілізацію державних фінансів, розвиток бізнесу і чесної конкуренції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас