Експерти: Цукор дешевшатиме на тлі його значних надлишків на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Цукор дешевшатиме на тлі його значних надлишків на ринку

Аграрний ринок
261
Надлишки цукру на світовому ринку будуть на 30% більшими, ніж очікувалося раніше, завдяки хорошим урожаям в Бразилії і Індії, що є найбільшими світовими виробниками цукру, вважають експерти дослідницької і брокерської компанії Kingsman SA.
За прогнозом керуючого директора компанії Джонатана Кінгсмена, надлишок цукру за 12 місяців, що почалися в квітні цього року, складе 5,17 млн тонн. У лютому цей показник прогнозувався на рівні 3,99 млн тонн.
Надлишок пропозиції сприятиме подальшому падінню цін на цукор, що опустилися з початку 2010 року на 47%.
Вартість липневого ф'ючерсу на цукор-сирець в системі електронних торгів нью-йоркської біржі ICE Futures U.S. піднялася на 1,7% - до 14,43 цента за фунт.
Ціна ф'ючерсів на цукор-сирець в Нью-Йорку в лютому досягала 30,4 цента за фунт - максимального рівня за 29 років, на тлі прогнозів скорочення постачань через суху погоду в Індії і дощовий сезон в Бразилії.
"Нас чекає період низьких цін на цукор, - цитує агентство Bloomberg слова Д.Кінгсмена. - Ми бачимо, що інвестори закривають позиції на покупку цукру".
Ціна білого цукру з постачанням в серпні зросла на Liffe на 0,6% - до $471,4 за тонну. З початку року білий цукор подешевшав на 34%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас