"Київенерго" може залучити 220 млн дол. кредитів на електропостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" може залучити 220 млн дол. кредитів на електропостачання

Енергетика
253
Енергопостачальна компанія "Київенерго" розглядає можливість залучення кредиту в розмірі до 220 млн. доларів у комерційних банків з використанням механізму надання гарантій державою спільно зі Світовим банком на заходи щодо фінансування реабілітації і розвитку систем електропостачання Києва. Про це журналістам повідомив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.
За його словами, зараз "Київенерго" буде складно безпосередньо залучити кредит в СБ під відповідні держгарантії.
"Є певні складнощі і пріоритети в держави, як будівництво доріг, які не дозволили "Київенерго" найближчим часом залучити кредит в СБ", - пояснив він.
Тому, повідомив Соколовський, енергокомпанія веде переговори з комерційними банками про залучення необхідних позикових коштів з використанням механізму часткових гарантій.
"Що стосується часткових гарантій - це демократичніша процедура, тому ми зараз активно зайняті пошуком банку, в якому ми могли б... отримати кредит з частковою гарантією Світового банку. Зараз йде переговорний процес", - сказав він.
При цьому менеджер компанії відзначив вигідність використання такої схеми залучення кредиту.
"Кредит, що залучається, буде, зрозуміло, не за такими умовами, не за такою вартістю грошей (як в СБ) - дещо вище, але це, звичайно, будуть не комерційні кредити, що існують на ринку", - пояснив він.
Голова правління додав, що такі ініціативи енергокомпанії знаходять схвалення з боку Кабінету Міністрів і Міністерства палива і енергетики.
Як повідомлялося, 14 квітня акціонери "Київенерго" вирішили залучити в Світового банку кредит у розмірі до 220 млн. доларів для фінансування реабілітації і розвитку систем електропостачання Києва.
2009 "Київенерго" закінчила із збитком 129,86 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 7,98%, або на 474,268 млн. гривень до 6 417,923 млн. гривень в порівнянні з 2008.
50%+1 акція "Київенерго" перебувають у державній власності і передані до статутного фонду Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".
Kapiton Trading Limited (Кіпр) володіє 20,35% акцій "Київенерго", Bledsoe Holdings ltd (Британські Віргінські острови) - 15,72%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас