Держспоживстандарт заявляє, що ціни на сертифікацію автомобілів підвищуватися не будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держспоживстандарт заявляє, що ціни на сертифікацію автомобілів підвищуватися не будуть

350
Державний комітет України з питань технічного регулювання і споживчої політики (Держспоживстандарт) заявляє, що ціни на сертифікацію автомобілів підвищуватися не будуть. Про це повідомили в прес-службі Держспоживстандарту.
"Інформація про можливе підвищення в Україні вартості сертифікації автомобілів в 168 і більше разів не відповідає дійсності. Подібні заяви у пресі можна пояснити лише бажанням когось дестабілізувати ситуацію як довкола роботи комітету, так і в окремих сегментах нашої економіки", – відзначив голова Держспоживстандарту Олег Поволоцький.
При цьому, за його словами, нещодавно був підписаний наказ Держспоживстандарту України, який передбачає створення міжвідомчої робочої групи з питань удосконалення діяльності державної системи УкрСЕПРО для вдосконалення діяльності і запобігання порушенням правил і процедури сертифікації в системі УкрСЕПРО. Також в наказі передбачені заходи для посилення контролю за роботою органів з сертифікації системи УкрСЕПРО.
До складу міжвідомчої групи, окрім представників Держспоживстандарту, увійшли представники Міністерства промислової політики, Міністерства транспорту і зв'язку, Міністерства внутрішніх справ, Центральної ради професійних спілок України, Українського союзу промисловців і підприємців і Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України.
Нагадаємо, сьогодні Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) розповсюдила інформацію про те, що нібито ДП "УкрНДНЦ" (монополіст Реєстру сертифікатів Держстандарту України) намагається запровадити додаткові побори з підприємців і громадян України.
За інформацією ВААІД, вартість внесення відомостей в реєстр (експертизи сертифікатів на автомобілі) збільшується в 168-5000 разів. Наприклад, експертиза сертифікату відповідності за один автомобіль коштуватиме замість 12 грн. – 2016 грн., вартість експертизи сертифікату серійної продукції з атестацією виробництва до 3-х років замість 12 грн. – 60 тис. грн., до 2-х років – замість 12 грн. 40 тис. грн., до 1-го року – замість 12 грн. 20 тис. грн.
Аби не допустити підвищення цін на автомобілі, автоімпортери до скасування нових поборів змушені будуть не проводити сертифікацію, а значить, і митне оформлення автомобілів і не перераховувати значні кошти до державного бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас