КМДА: Підвищення тарифів у Києві викликане їх економічною необґрунтованістю і боргами "Київенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Підвищення тарифів у Києві викликане їх економічною необґрунтованістю і боргами "Київенерго"

Казна та Політика
708
Підвищення тарифів на комунальні послуги з постачання гарячої води і централізованого опалення для населення Києва з 1 липня 2010 року на 34% і 41% відповідно викликано, в першу чергу, їх економічною необґрунтованістю, відзначено в прес-релізі Київської міськдержадміністрації (КМДА) із посиланням на головне управління з питань цінової політики.
"В Головному управлінні відзначають, що в ранжирному ряду, навіть після підвищення тарифів з 1 липня поточного року, Київ займатиме, відповідно, 21-е і 23-є місця за розмірами тарифів на теплову енергію і комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячою водою серед регіонів України", - йдеться в прес-релізі.
При цьому з врахуванням підвищення тарифів з 1 липня їх розмір лише повернеться до своїх значень, що діяли до 1 жовтня 2009 року.
В прес-релізі нагадується, що жовтневе зниження тарифів на житлокомпослуги на період опалювального сезону стало можливим завдяки підписанню тристороннього меморандуму між КМДА, НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Київенерго", що зобов'язав "Нафтогаз України" не застосовувати штрафних санкцій до "Київенерго" за порушення термінів і обсягів оплати за газ, і термін дії якого закінчився 1 травня 2010 року.
До 1 травня, за даними КМДА, "Київенерго" заборгувало "Нафтогазу" 2,058 млрд грн.
"У зв'язку із закінченням терміну дії меморандуму, "Київенерго" виявилася без яких-небудь бюджетних асигнувань і не в змозі самостійно сплатити борги за газ (...) Навіть з врахуванням вказаного підвищення, виникає питання подальшого погашення з міського бюджету заборгованості по різниці в тарифах "Київенерго" за період з 1 травня по 31 грудня 2010 року в сумі 659 млн грн." - відзначається в прес-релізі.
Як повідомлялося, підвищення тарифів на комунальні послуги з постачання гарячою водою і централізованого опалення для населення Києва з 1 липня 2010 року закріплено розпорядженням КМДА (№392) від 31 травня 2010 року.
Уряд України постановою (№371) від 31 травня 2010 року дозволив КМДА залучити 2 млрд. грн. кредитних коштів для погашення заборгованості по різниці в тарифах перед "Київенерго", яке, у свою чергу, зобов'язане на отримані кошти розрахуватися з "Нафтогазом" за спожиті енергоресурси.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас