FT: Два інвестори намагаються незаконно встановити контроль над компанією Cadogan Petroleum — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Два інвестори намагаються незаконно встановити контроль над компанією Cadogan Petroleum

Кримінал
463
Два інвестори намагаються незаконно встановити контроль над компанією Cadogan Petroleum, пише Financial Times.
Weiss Asset Management LP (Weiss), яка володіє 27% акцій компанії Cadogan підозрюється компанією в тому, що вона співпрацюватиме з нью-йоркським QVT, який володіє 17% акцій у власності Cadogan. Діяти погоджено, щоб домогтися зміни правління - це проти британських правил поглинання, наголошується в статті.
Нормативні заявки свідчать, що QVT і Weiss, володіли більше 30% комбінованих ставок чотирьох інших малих компаній в Лондоні, де члени ради були замінені, а в деяких випадках активи були реалізовані. До них відносяться ACP Capital Мета, Clean Energy Brazil, group Treveria і the Black Sea Property Fund. QVT від коментарів відмовився. Weiss зазначив: «Ці звинувачення безпідставні".
Нагадаємо, на щорічних зборах акціонерів, призначених на 2 червня 2010 р., акціонери Cadogan Petroleum (CAD LN) розглянуть питання про ліквідацію компанії, повідомило керівництво компанії 28 квітня. Компанія опублікувала річний звіт і повідомила оновлену інформацію про діяльність. Крім іншого, менеджмент повідомив про розбіжності між правлінням компанії і найбільшим акціонером Weiss Asset Management LP (Weiss), який володіє 25% акцій компанії. Зокрема, менеджмент компанії припускає, що існують значні можливості для отримання прибутку від активів компанії в Україні. З іншого боку, основний акціонер компанії (Weiss) в своєму листі до інших акціонерів вказав, що прибуток може бути отриманий з трьох інших джерел - погашення 38 млн дол. дебіторської заборгованості, продаж українських активів і успішне завершення поточного судового процесу. Враховуючи розбіжності з менеджментом компанії, Weiss має намір призначити нове керівництво на зборах акціонерів 2 червня. На думку поточного менеджменту, призначення на керівні посади кандидатів від Weiss рівнозначно ліквідації компанії.
Компанія також повідомила, що станом на 31 грудня 2009 р., розмір чистих наявних коштів компанії складав GBP 30,5 млн, а на 27 квітня 2010 р. - GBP 29,3 млн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас