Вінський підказує Азарову, кому віддати "Жуляни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінський підказує Азарову, кому віддати "Жуляни"

Казна та Політика
1015
Намір Київської міської ради передати в оренду комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)" є помилкою.
Про це йдеться в листі екс-міністра транспорту і зв’язку України, лідера партії "Народна влада" Йосипа Вінського до прем’єр-міністра України Миколи Азарова, датованому 01.06.10 р.
"Реконструкція аеродрому проведена повністю за кошти Державного бюджету, і, відповідно до Угоди, аеродром має бути переданий у власність держави в управління Мінтрансзв’язку (відповідна Угода знаходиться в Мінтрансзв’язку)", - наголошує Вінський.
На думку політика, "в цих умовах єдино вірним рішенням є передача аеропорту "Жуляни" на баланс ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", менеджмент якого здатний вирішити ключове питання: професійно управляти аеропортом "Жуляни", забезпечивши його роботу в єдиному комплексі".
Вінський наголошує, що фінансовий стан ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" цілком дозволяє йому вирішити питання будівництва терміналу самостійно.
Разом з цим екс-міністр транспорту та зв’язку підкреслює необхідність, "з метою системного розв’язання питання залучення інвестицій в аеропорти України", в найкоротші терміни прийняти Повітряний кодекс, "який підготовлений у 2008 році Мінтрансзв’язку та, що дуже важливо, погоджений з європейськими і міжнародними авіаційними організаціями".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас