Греф: Дуже низькі ставки негативно позначаться на банківському секторі РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Дуже низькі ставки негативно позначаться на банківському секторі РФ

Казна та Політика
302
Ставки, які зараз діють в російській економіці, значно нижчі, ніж реальні ризики, які зараз вищі, ніж в 2006-2008 роках, що може негативно позначитися на оздоровленні банківського сектора РФ, заявив глава Сбербанку Росії Герман Греф в кулуарах конференції "Стратегія-2010: підсумки реалізації і нові виклики".
За його словами, російська банківська система зараз не готова до такого зниження ставок, багато банків матимуть дуже низьку або негативну маржу. Він також відзначив, що це може призвести до появи великого числа проектів, які не будуть реалізовані.
Кажучи про нещодавнє зниження ЦБ РФ ставок Греф допустив вірогідність входження інвесторів в нові інвестпроекти, які приведуть їх до банкрутства при підвищенні ставок знову. Він відзначив, що Сбербанк рухатиметься в тренді, який складається на ринку, уточнивши, що якщо ставки будуть сильно понижені, а в кінці року тренд зміниться, це стане буде тяжкою для банків ситуацією.
Крім того, Греф підкреслив, що надвисоких цін на нафту більше не буде, і він схильний довіряти прогнозам в $70-95 за барель найближчими роками. Він нагадав, що зараз з'являються нові технології розробки родовищ, які роблять ефективним видобуток там, де вона раніше не був ефективним, що призведе до зниження попиту на газ і нафту.
Відповідаючи на запитання про повістку до суду для виступу в якості свідка у справі Ходорковського і Лєбєдєва, Греф заявив, що поки її не бачив. Главі Сбербанку РФ також важко відповісти, чи прийде він в Хамовнічеський суд для надання свідчень.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас