Депутати пропонують штрафувати неповнолітніх за куріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують штрафувати неповнолітніх за куріння

611
Верховна Рада зареєструвала законопроект Української народної партії, яким пропонується встановити адміністративну відповідальність за вживання тютюнових виробів неповнолітніми. Проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо заборони вживання тютюнових виробів" на розгляд внесли народні депутати від Української народної партії Юрій Костенко, Іван Заяць і Ярослав Джоджик. Про це повідомили в прес-службі УНП.
"Дитяче тютюнокуріння і продаж неповнолітнім тютюнових виробів - проблема багатьох країн світу, але лише Україна упевнено тримає лідерство за показниками вживання тютюну серед громадян, у тому числі і неповнолітніх. Це свого роду криза серед кризи", - відзначають народні депутати від УНП.
Вони переконані, що, "встановлюючи відповідальність неповнолітніх, ми візьмемо їх під захист. "В будь-якому разі штрафи платитимуть їхні батьки, і вживати до них заходи виховання", - пояснюють нардепи пропозицію доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 1752, яка б передбачала відповідальність неповнолітніх за вживання тютюнових виробів.
Також законопроектом пропонують доповнити перелік заборонених місць для куріння тютюнових виробів у місцях скупчення людей і передбачити в закладах розважального типу 50 відсотків площі для осіб, які не палять.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас