Українські фондові індекси почали літо зниженням, індекс УБ за 5 хв. знизився на 3,78% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси почали літо зниженням, індекс УБ за 5 хв. знизився на 3,78%

Фондовий ринок
311
Українські фондові майданчики відкрились у вівторок в "червоній" зоні. Індекс фондової біржі ПФТС на 11:30 кв. знизився на 1,52% - до 727,94 пункти, індекс "Української біржі" (УБ, Київ) - на 3,47%, до 1808,76 пунктів.
На думку голови аналітичного департаменту інвестгрупи "ТАСК" Андрія Шевчишина, вранішня динаміка українського фондового ринку очікується на рівні вчорашнього закриття, в цілому ж протягом торговельної сесії на тлі середньої активності інвесторів очікується висока волатильність з переважанням негативних тенденцій.
Разом з тим, вважає експерт, позитивну динаміку у вівторок повинні показати акції "Укрнафти": в понеділок вперше за останні декілька років компанія реалізувала на аукціоні нафту за цінами, наближеними до ринкових.
В цілому кон'юнктура українських фондових індексів орієнтується на світові фондові майданчики, зазначив Шевчишин.
При цьому, за даними аналітика "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, судячи зі зниження індексів західноєвропейських і азіатських майданчиків (європейські - на 1,25-2%, Nikkei - на 0,26%) на тлі негативної макроекономічної статистики з Китаю, вплив зовнішньої кон'юнктури в першій половині дня буде негативним.
Такої ж думки відносно подальшої динаміки українського фондового ринку у вівторок дотримуються і аналітики інвесткомпанії "Конкорд Капітал", відзначаючи плавний перехід тиску з азіатських ринків на західноєвропейські на тлі уповільнення темпів зростання виробничої активності в Китаї (індекс FTSE100 знизився з ранку на 1,87%).
Крім того, як уточнили експерти, гірше за ринок на європейських майданчиках торгуються компанії нафтогазового і гірничодобувного секторів. Лідером падіння у Великобританії є компанія BP (-12%) на тлі невдалих спроб зупинити витік нафти в Мексиканській затоці.
Падіння також спостерігається і в цінах на нафту на побоюваннях уповільнення темпів економічного зростання в Китаї: липневий контракт за барель марки WTI торгується поряд з відміткою $72,7.
Разом з тим, на думку аналітиків "Конкорд Капіталу", в другій половині дня увага інвесторів буде прикута до макроекономічної статистики із США, яка, можливо, зможе вплинути на перебіг торгів. О 17:00 буде також опублікований виробничий індекс ISM, а о 17:30 - індекс виробничої активності від федеральної резервної системи Далласу.
В лідерах зниження на УБ в перші п'ять хвилин торгів - акції "Житомиробленерго" (-8,49%), "Маріупольського ЗТМ" (-8,3%) і Райффайзен Банку Аваль (-6,85%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас