Заступника міністра екології затримали на хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступника міністра екології затримали на хабарі

Кримінал
4535
За підозрою в отриманні хабара у розмірі 200 тис. дол. затримано заступника міністра охорони навколишнього природного середовища України.
Про це РБК-Україна повідомило джерело у владних структурах.
За інформацією джерела, затриманим є Богдан Преснер, призначений на посаду заступника міністра охорони навколишнього природного середовища у березні ц.р.
За словами співрозмовника агентства, хабар він вимагав за призначення особи на посаду керівника обласного управління екології.
Нагадаємо, сьогодні прес-служба Генпрокуратури повідомила про те, що Управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури спільно з Службою безпеки України затримано "на гарячому" заступника міністра одного із міністерств України під час одержання хабара в особливо великому розмірі за сприяння у призначенні на посаду керівника обласного рівня.
Наразі проводяться першочергові слідчі дії.
Також прес-служба Генпрокуратури України повідомила сьогодні, що службові особи Кримської регіональної митниці, діючи в складі організованої злочинної групи, отримали хабар на суму 1 млн 142 тис. дол. Митники отримали хабар за незаконне митне оформлення товарів на суму понад 147 млн грн, внаслідок чого державі було завдано прямі матеріальні збитки на суму понад 29,24 млн грн. Управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ закінчило розслідування кримінальної справи за обвинуваченням чотирьох службових осіб Кримської регіональної митниці за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 і ч. 3 ст. 212 КК України. Кримінальну справу направлено до суду для розгляду по суті.
Нагадаємо, 23 квітня ц.р. на колегії у Міністерстві внутрішніх справ (МВС) України глава відомства Анатолій Могильов повідомив, що за 2 попередніх роки реальне покарання за хабарництво отримали лише 84 особи. "За 2 роки МВС із усіма правоохоронними органами порушено 7200 кримінальних справ по хабарах... у підсумку, на сьогоднішній день, реально сидить за хабарництво 84 людини", - заявив Могильов. Також він повідомив, що переважно карають за хабарництво осіб на невисоких посадах. Із названих 84 осіб - лише троє є міськими головами, "і це стосується невеликих міст із 20-30 тис. населення". Міністр зробив висновок, що виною такій ситуації є недостатня ефективність роботи правоохоронців. Також він додав, що на за тиждень в Україні порушується близько 500 кримінальних справ, пов'язаних із економічними злочинами. Затримуються в середньому 11 осіб на тиждень, а "реально заарештовуються лише чотири особи".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас