Рубіні: Розвинуті економіки може накрити друга хвиля рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Розвинуті економіки може накрити друга хвиля рецесії

Казна та Політика
1377
Промислово розвинені економіки ризикують бути накритими "другою хвилею" рецесії, породженою грецькою борговою кризою, вважає відомий американський економіст, професор нью-йоркського університету Нуріель Рубіні. Як він заявив на семінарі в бразильському місті Сан-Паулу, перспективи світової економіки залишаються невизначеними, боргові проблеми нависають над західними країнами, а в "висхідних" економіках посилюються ризики ринкових "бульбашок", повідомляє Reuters.
Рубініпереконаний, що в майбутні роки економіки, що розвиваються, демонструватимуть стабільніше зростання завдяки порівняно низькому рівню заборгованості в корпоративному і державному секторах. В той же час він зазначає, що економіки країн БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай) починають показувати ознаки "перегріву". Урядам країн, що розвиваються, час згортати антикризові програми стимулювання економічного зростання, аби уникнути формування небезпечних бульбашок на ринках активів, підкреслив Рубіні.
До думки Рубіні прийнято прислухатися, після того, як в пресі за ним закріпився ярлик "економіст, який передбачив світову фінансову кризу". На початку травня економіст-"провидець" заявив, що Греція може виявитися змушеною залишити зону обігу євро на користь власної економіки. Проблемні країни єврозони можуть відновити свою конкурентоспроможність лише в разі "реальної девальвації" євро, на що ні в якому разі не підуть "гранди" єврозони - Німеччина і Франція, вказав Рубіні. На його думку, Греція, знаходячись у складі валютного союзу, навряд чи зможе реалізувати мету скорочення бюджетного дефіциту до 3% ВВП з більш ніж 13% в 2009 році.
Що стосується економік США і Японії, то Рубіні бачить для них на найближчі роки загрозу дефляції на тлі "анемічного" зростання ВВП.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас