Відставка прем'єра Японії вплине на єну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відставка прем'єра Японії вплине на єну

Валюта
358
У випадку якщо прем'єр-міністр Японії піде з посади у відповідь на заклики до відставки з боку законодавців від Демократичної партії Японії у верхній палаті парламенту, єна може ненадовго впасти проти долара США і євро на продажах іноземними фондами, які використовуватимуть побоювання відносно політичної невизначеності в країні, аби зменшити свої довгі позиції по єні, передає Dow Jones Newswires.
"Дилери в Японії не будуть дуже різко реагувати в разі відставки Хатоями, але іноземні хедж-фонди розцінять її як хороший сигнал для продажу єни", - говорить старший дилер Nomura Securities Хіросі Маєба. Обсяги торгів по парі долар/єна зараз низькі, і це може підсилити падіння єни в короткостроковій перспективі, говорять інші аналітики.
"Указів на суму в декілька мільйонів доларів будедостатньо, аби підвищити долар на 50 пунктів проти єни" у вівторок, говорить один з них.
В короткостроковій перспективі будь-яке зростання пари долар/єна має бути обмежене крупними наказами на продаж долара з боку американських інвесторів, розміщеними біля рівня 91,50 єн. Крім того, ще не зрозуміло, чи піде Хатояма зі своєї посади, навіть не дивлячись на те, що його рейтинг підтримки в суспільстві похитнувся.
В понеділок і вівторок він заявляв про своє бажання залишитися, а високопоставлені члени його адміністрації, включаючи міністра фінансів Кана і головного секретаря кабінету Хірано, у вівторок вранці виступили на його підтримку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас