Комбоджійська дівчина-мауглі через три роки знову повернулась до лісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комбоджійська дівчина-мауглі через три роки знову повернулась до лісу

115
Знайдена у 2007 році в Камбоджійських лісах дівчина-мауглі знову повернулася до лісу.
Як повідомляє The Daily Telegraph, жінка так і не змогла пристосуватися до людського товариства.
У восьмилітньому віці Рочом Пнгіен потрапила до джунглів і провела там 18 років, після невдалих спроб пристосуватися до людського суспільства, вона зникла в лісі.
Три роки Пніген провела серед людей, але так і не змогла вивчити мови. Вона не навчилася ходити, продовжуючи повзати або шкандибати згорбившись, відмовлялася носити одяг і кілька разів намагалася втекти назад до лісу.
Як повідомив її батько, місцевий поліцейський Сал Лоу, останнім часом спроби її реінтеграції в людське суспільство стали приносити плоди.
"У минулий вівторок увечері вона роздяглася і втекла з будинку, ні сказавши ні слова нікому з членів родини. Навіть за день до втечі з будинку вона все ще допомагала домашнім збирати овочі. Мабуть, вона повернулася в ліс, і ми доки не можемо знайти її", - заявив батько.
Дивовижна знахідка Рочом в 2007 році і спроби привчити її до життя в людському суспільстві заінтригували Камбоджу, де жінку-мауглі також називають дівчинкою-твариною через її зовнішній вигляд і нездатність розмовляти людською мовою, замість чого вона видавала звуки, що більше нагадують рев тварин.
Батько звинувачує у зникненні дочки духів лісу. Він також звернувся до провісника долі за допомогою у пошуках. Чаклунові доведеться заплатити чималий гонорар. Це один дикий буйвол, одна свиня, одна курка і чотири глечики вина. Без такого дарунку дочку знайти не удасться, стверджує чаклун.
Місцеві правозахисники не вірять у втручання лісових духів і вказують, що жінка безуспішно прагнула пристосуватися до людського суспільства, а тому страждала від стресу.
"Ймовірно вона перенесла важкі події в джунглях, які вплинули на її здатність говорити", - вважають вони. Одна з громадських організацій Камбоджі висловила думку, що восьмилітнє дитя не могло б вижити наодинці в лісі - отже, її викрали і виростили в ув'язненні невідомі злочинці.
Рочом вперше зникла в 1989 році, коли разом зі своєю сестрою переганяла буйвола через ліс. Сестру її так і не знайшли, а Рочом була виявлена на початку 2007 року - місцевий фермер зловив її на крадіжці їжі. Батьки пізнали Рочом за шрамом на руці і прийняли до родини. Сал Лоу відмовився від проведення генетичної експертизи, яку пропонували для доказу спорідненості.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас