У МВФ вважають, що Україна намагається їх ошукати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ вважають, що Україна намагається їх ошукати

Казна та Політика
7726
Найближчим часом Україна може отримати відмову від МВФ про початок нової програми співпраці. "Сьогодні вірогідність того, що МВФ відмовить Україні в продовженні співпраці за новою програмою, складає 9 до 1", - заявило джерело
Співрозмовник підкреслив, що причиною номер один можливої відмови є те, що експерти МВФ упевнені, що в держбюджеті України на 2010 рік закладений істотно занижений дефіцит.
"У МВФ “розкусили”, що реальний дефіцит в Україні за підсумками року буде не 5,3% ВВП, як прийняли, а в районі 14%. Крім того, в МВФ не бачать від України вирішення проблем “Нафтогазу”, намірів реформувати систему пенсійного забезпечення і підвищення ціни на газ для населення.
Сьогодні, враховуючи плани провести місцеві вибори восени, на реформування пенсійної системи і підвищення ціни ніхто не піде", - повідомило джерело.
При цьому воно зазначило, що навряд чи ситуацію може змінити позиція Росії, яка заявила про підтримку продовження співпраці, оскільки чинить опір її продовженню в обставинах, що склалися, керівництво європейського департаменту МВФ, - повідомляє gigamir.net.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас