Уряд випустить ПДВ-облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд випустить ПДВ-облігації

Казна та Політика
1053
Кабінет міністрів вирішив випустити облігації внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість, задекларованих до відшкодування до 1 травня 2010 року. Про це йдеться в постанові Кабміну №368 від 12 травня.
Термін обігу таких облігацій складе 5 років, номінал - 1 тисяча гривень, прибутковість - 5,5% річних.
Загальний обсяг випуску ПДВ-облігацій, згідно з постановою, визначається Міністерством фінансів відповідно до затверджених ним реєстрів інвентаризації платників ПДВ, суми в яких задекларовані до відшкодування до 1 травня 2010 року, підтверджені результатами перевірок і не відшкодовані на дату набрання чинності закону "Про держбюджет на 2010 рік".
Погашення облігацій здійснюється шляхом проведення кожні півроку виплат по погашенню основної суми боргу в розмірі 10% від номінальної вартості паперів.
Кабмін доручив Державній податковій адміністрації забезпечити подачу Міністерству фінансів до 1 червня 2010 року матеріалів стосовно інвентаризації відшкодування сум ПДВ, які задекларовані до 1 травня, підтверджені результатами перевірок і не відшкодовані на дату набрання чинності закону "Про держбюджет на 2010 рік".
Податкова зобов'язана надати такі дані Мінфіну для визначення обсягу випуску ПДВ-облігацій.
Уряд також доручив Мінфіну виступити емітентом ПДВ-облігацій, а також передбачати щорік при складанні проектів держбюджетів кошти, необхідні для обслуговування і погашення ПДВ-облігацій.
Кабмін встановив, що генеральним агентом по обслуговуванню обігу ПДВ-облігацій, виплаті доходу по них і погашенню даних паперів виступить Національний банк.
Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про те, що обсяг випуску ПДВ-облігацій може скласти близько 20 мільярдів гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас