Лондон закликає вжити термінових заходів для врегулювання кризи в Газі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон закликає вжити термінових заходів для врегулювання кризи в Газі

Казна та Політика
177
Міністр закордонних справ Великобританії Уїльям Хейг висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людей після того, як ВМС Ізраїлю силоміць перегородили дорогу "флотилії миру", яка прямувала в сектор Газа, повідомляє британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі.
В заяві глави МЗС Великобританії також міститься заклик зняти обмеження на постачання гуманітарної допомоги в сектор Газа, У.Хейг також пообіцяв, що британський МЗС надасть інформацію про британців, що перебували у складі флотилії, що збиралася прорвати блокаду сектора Газа.
В той же час, У.Хейг заявив, що британське МЗС "постійно рекомендувало утримуватися від спроб пробитися в Газу в такий спосіб, оскільки ризик був дуже великий".
"В той же час, стало ясно, що Ізраїлю необхідно обмежити свої дії в рамках міжнародних зобов'язань", - заявив У.Хейг.
"Важливо встановити всі факти, що стосуються цього інциденту, і з'ясувати, чи було зроблено достатньо, аби уникнути загибелі і поранень людей", - сказав він.
"Не може бути кращої відповіді міжнародного співтовариства на цю трагедію, ніж в терміновому порядку міцно врегулювати кризу в секторі Газа", - підкреслив британський дипломат.
"Я закликаю уряд Ізраїлю відкрити пропускні пункти на кордоні сектора Газа для вільної доставки гуманітарної допомоги, а також звернутися до серйозної проблеми погіршення гуманітарної і економічної ситуації і їх впливу на покоління молодих палестинців", - сказав У.Хейг.
Він відзначив, що представники британського посольства в Ізраїлі знаходяться у контакті з ізраїльським урядом, добиваючись від нього більшої інформації про британців, які буди на суднах флотилії.
Бі-бі-сі вдалося з'ясувати, що у складі гуманітарної флотилії був, принаймні, один британець.
В повідомленні відзначається, що на Даунінг-стріт в Лондоні і в центрі Брістоля пройдуть акції протесту проти насильства стосовно "флотилії миру".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас