В Румунії почався загальний страйк проти режиму жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Румунії почався загальний страйк проти режиму жорсткої економії

Казна та Політика
636
В Румунії почався організований профспілками загальний безстроковий страйк проти політики "затягування поясів", що проводиться урядом за рекомендацією МВФ. Сотні тисяч лікарів, педагогів, поліцейських, інших держслужбовців пікетують установи, в яких працюють, повідомляють місцеві ЗМІ. Всього, як очікується, в акції візьме участь до мільйона осіб. На цьому тижні до страйкуючих обіцяють приєднатися транспортники, металурги, працівники інших галузей. На 3 червня в Бухаресті і деяких інших містах Румунії заплановані демонстрації протесту, пікетування уряду, парламенту.
Лідери профспілок, які організували акції протесту, визнають, що число страйкуючих поки значно менше, ніж очікувалося. Поки в акціях протесту беруть участь далеко не всі профспілкові організації. Деякі, заявивши про підтримку вимог страйкуючих, поки вичікують. Причину організатори страйків бачать в погрозах звільнень. "Це стара тактика, яку, на жаль, уряд, який давно довів свою некомпетентність, намагається застосувати. Але протести триватимуть, пройдуть і вуличні демонстрації", - упевнений голова румунської Федерації журналістських профспілок MediaSind Крісті Годінак.
Напередодні уряд Еміла Бока передав на затвердження до парламенту пакет антикризових заходів. Він передбачає зниження на 25% зарплат, на 15% - пенсій, урізування соціальних програм, а також скорочення в найближчі роки близько 300 тисяч держслужбовців і деякі інші жорсткі заходи економії. Прем'єр заявив, що змушений йти на це, щоб отримати черговий транш кредиту МФВ в 900 млн євро.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас