Банки поступово відновлюють кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки поступово відновлюють кредитування

Кредит&Депозит
4841
З початку 2010 року кількість банків, які пропонують бізнес-клієнтам кредити на поповнення обігових коштів, збільшилася майже в два рази - з 6 до 11 організацій. За цей же термін такі кредити трохи подешевшали - на 0,5 процентних пункту
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", кількість банків, що кредитують малий і середній бізнес на поповнення обігових коштів у гривні, станом на 05.2010 р. складає 11 установ з лідерів по роботі в сегменті.
При цьому 13.01.2010 р. таких організацій налічувалося лише шість. Майже двократне зростання кількості пропозицій по таких кредитах супроводжується зниженням середньої ставки на 0,5 процентних пункту. Так, станом на 26 травня середня ставка по кредитах на поповнення обігових коштів терміном на один рік складає 26,81% річних, а п'ять місяців тому вона складала 27,31% річних.
Варто відзначити, що терміни, на які банки готові видавати бізнесу кошти на поповнення обороту, до цих пір малі. Жоден банк досі не пропонує такий кредит на п'ять і більше років, як до кризи. За даними на кінець травня максимальним терміном кредитування є термін в 3 роки, при цьому така пропозиція є лише в двох банків з досліджуваних (Морський транспортний банк і Universal Bank).
Найвигідніші пропозиції по кредитах на поповнення обігових коштів серед банків-лідерів по роботі з клієнтами малого і середнього бізнесу такі:
*для суми 100 тис. грн.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас