У Пхеньяні 100 тис. людей вийшли на демонстрацію з засудженням політики США і Сеула — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Пхеньяні 100 тис. людей вийшли на демонстрацію з засудженням політики США і Сеула

Казна та Політика
265
Понад 100 тис. чоловік зібралися 30 травня в центрі столиці КНДР, щоб "висловити протест проти провокаційної політики Вашингтона і Сеула, що нагнітають напруженість на Корейському півострові", передає радіо "Маяк".
Виступаючи на мітингу перший секретар міського комітету Трудової партії Кореї Чхе Ен Рим відзначив, що "з вини маріонеткового режиму Сеула, який розгорнув безпрецедентну брехливу пропагандистську кампанію проти КНДР за підтримки США і Японії, відносини між Північчю і Півднем були практично перервані, а на Корейському півострові в будь-який момент може спалахнути війна".
Для загострення ситуації, зазначив він, "група зрадників на чолі з Президентом РК Лі Мен Баком" вирішила звинуватити КНДР у причетності до потоплення південнокорейського корвета "Чхонан" в Західному морі в кінці березня. За словами Чхе Ен Риму, за допомогою цієї змови сеульська адміністрація "намагається відвернути увагу народу від провалів у зовнішній і внутрішній політиці, а також забезпечити собі перемогу в майбутніх виборах до місцевих органів влади".
Він підкреслив, що почате в Південній Кореї розслідування обставин загибелі цього судна "з самого початку здійснювалося за схваленням та під патронажем США, а його результати не заслуговують ніякої уваги".
Відзначимо, на тристоронньому саміті, що проходив на південнокорейському острові Чечжу 28-29 травня, прем'єр-міністр КНР Вень Цзябао знов відмовився покласти провину за цей інцидент на КНДР. Замість цього він повторив про необхідність розвіяти наслідки цього інциденту і напруженість, що створилася в результаті.
Нагадаємо, минулого тижня 20 травня незалежна міжнародна комісія представила докази того, що 26 березня південнокорейський військовий корабель "Чхонан" був потоплений торпедою північнокорейського виробництва.
Пхеньян і Сеул оголосили про розрив відносин. Крім того, КНДР в односторонньому порядку розірвала пакт про ненапад, що діяв з 50-х років.
Відзначимо, що лідер КНДР Кім Чен Ір напередодні закликав північнокорейські збройні сили готуватися до війни.
Нагадаємо, південнокорейський корвет Cheonan затонув 26 березня 2010 р. поблизу розмежувальної лінії з КНДР у Жовтому морі. В результаті інциденту загинули 46 південнокорейських моряків.
У свою чергу, Північна Корея заперечує будь-який зв'язок із загибеллю корвета, називаючи висновки розслідування сфабрикованими і погрожуючи війною, якщо на неї у зв'язку з цим будуть накладені.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас