Держкомпідприємництва розробляє програму "Сто сходинок до підприємницької свободи" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомпідприємництва розробляє програму "Сто сходинок до підприємницької свободи"

Казна та Політика
435
Для реального протистояння корупції необхідно радикально зменшити регуляторні функції держави, заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський. З цією метою в його відомстві йде розробка програми "Сто сходинок до підприємницької свободи".
"Почнемо з боротьби з корупцією. До останнього часу прийнято чимало програм, але ефективність кожної з них була нуль цілих нуль десятих. Необхідний інший шлях, що довів свою ефективність у більшості цивілізованих країн світу, - це зменшення регуляторних функцій держави", - певен Бродський.
При цьому він заявив, що його відомство готує програму, спрямовану на значне зменшення зарегульованості українського бізнесу.
"Нині Держкомпідприємництва готує таку програму, і незабаром ми зможемо обговорити її з громадськістю", - повідомив Бродський.
У якості індикатора успішності її реалізації він запропонував використовувати міжнародний рейтинг Doing business.
"За точку відліку пропоную взяти міжнародний рейтинг Doing business, що вимірює зарегульованість бізнесу. У рейтингу за 2009 рік Україна посідає 142-ге місце. Я наважуся запропонувати програму "Сто сходинок до підприємницької свободи", реалізувавши яку, наша держава в згаданому рейтингу підніметься приблизно на 40-ву позицію", - стверджує голова Держкомпідприємництва.
При цьому він підкреслив, що його комітет запропонує змінити сам статус дозвільних процедур для бізнесу.
"Гадаю, нам вдасться змінити сам статус процедур: замість дозвільних (на більшість видів діяльності) вони стануть заборонними (на деякі види). Наприклад, без проходження процедур ліцензування заборонено буде займатися випуском алкогольної продукції або зброї", - констатував Михайло Бродський.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас