Експерт: Греції та Дубаю слід реструктуризувати борги за прикладом Dubai World — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Греції та Дубаю слід реструктуризувати борги за прикладом Dubai World

Казна та Політика
292
Угода між конгломератом Dubai World і його кредиторами про збільшення термінів виплати позик і виплати боргів за найменшою відсотковою ставкою може стати хорошим прикладом для вирішення боргових проблем Греції і Дубаю, заявив у п'ятницю Генрі Аззам, який керує Deutsche Bank на Близькому Сході і в Північній Африці , виступаючи на економічному форумі в Бейруті.
"Вони почали процес найбільш важливий для ринку, показавши, як слід робити в таких випадках", - цитує Аззама агентство Zawya Dow Jones.
За його словами, реструктуризація 23,5 млрд доларів боргу Dubai World - хороший урок, як слід вчинити Дубаю, чиї боргові проблеми в кінці минулого року ледве не викликали другу хвилю глобальної кризи, зі всіма своїми боргами, які, за оцінками деяких економістів, можуть досягати 100 млрд доларів.
В четвер Dubai World повідомив, що досяг згоди з банками-кредиторами про умови виплати боргу у розмірі 14,4 млрд доларів (приблизно 60% від загальної суми боргу), двома траншами - 4,4 млрд доларів протягом п'яти років і приблизно 10 млрд доларів протягом восьми років. Борг холдингу перед урядом Дубаю у розмірі 8,9 млрд доларів буде погашений шляхом випуску цінних паперів.
За словами банкіра, успіх Дубаю у врегулюванні боргової проблеми Dubai World може стати прикладом для Греції, чия проблема суверенного боргу продовжує непокоїти світові ринки, не дивлячись на надану фінансову допомогу МВФ і Євросоюзу.
"На мою думку, проблеми Греції не можуть бути вирішені лише наданням їм грошових коштів. Їм потрібна реструктуризація", - сказав Аззам, додавши, що проведення реформ, спрямованих на посилення фіскальної політики і збільшення податків, швидше призведе до загострення соціальних проблем і незадоволеності населення.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас